Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Τ.Ο. Φλώρινας: Δελτίο τύπου για το άθλημα της ξιφασκίας στην πόλη μας.

ΝΑ ΠΩΣ Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΙΜΑ ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΤΙΜΟΥΝΕ… ΤΑ ΤΡΩΕΙ ΩΣ ΑΛΛΟΣ ΚΡΟΝΟΣ…

Η Φλώρινα ξεχωρίζει ανάμεσα σε άλλες πόλεις της Ελληνικής επαρχίας από πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ανθρώπων της, όπως στον τομέα των επιστημών, του πολιτισμού και του αθλητισμού.
Καθημερινά όμως διαπιστώνουμε ότι απέναντι από κάθε προσπάθεια στους τομείς αυτούς υποκρύπτονται διάφορες μικροσκοπιμότητες (ίσως και μεγάλες σκοπιμότητες) συγκεκριμένων  μικρο-παραταξιακών συμφερόντων ή καιροσκοπισμών.  Οι προσπάθειες άξιων Φλωρινιωτών ή επιλεκτικά προβάλλονται ή δεν τιμούνται όπως τους αρμόζει. Φλωρινιώτες  επιστήμονες, καλλιτέχνες, άνθρωποι των γραμμάτων, του πολιτισμού, του αθλητισμού που διέπρεψαν τόσο στην Φλώρινα όσο κυρίως πέραν των... γεωγραφικών ορίων της μικρής κοινωνίας μας, στην υπόλοιπη Ελλάδα ή στο εξωτερικό, δυστυχώς δεν τιμούνται όπως θα έπρεπε.
Πολλές προσπάθειες ή έργα όλων αυτών, δεν βρίσκουν την δέουσα αναγνώριση από την ίδια την μητρώα πόλη που γεννηθήκαν, την Φλώρινα, εν αντιθέσει με τις διακρίσεις και βραβεύσεις που λαμβάνουν κατά καιρούς πέραν αυτής. Το ίδιο και η υποτιθέμενη ηθική – υλική βοήθεια από την Πολιτεία ακόμη και η συντήρηση των έργων του λαμπρού κομματιού της μικρής κοινωνίας μας που γέννησε επιστήμονες, καλλιτέχνες, αθλητές κ.α. . Υπάρχουν βεβαίως  και οι λεγόμενες ασταμάτητες «αναγνωρίσεις μετά …θάνατον» διαφόρων διακεκριμένων Φλωρινιωτών όπου ο κάθε «μικρός η μεγάλος  δεκαρολόγος του τίποτα» αναλίσκεται σε ατέρμονες φιλοφρονήσεις για το τεράστιο έργο που άφησαν οι διακεκριμένοι Φλωρινιώτες με σκοπό την προσέλκυση του θαυμασμού από τις λαϊκές μάζες που ασχολούνται με τα θέματα αυτά σοβαρά στην ζωή τους. Εν ζωή βέβαια είτε τους αγνοούσαν, είτε δεν τους τίμησαν ποτέ, είτε τους περιφρονούσαν με μόνο κριτήριο μικροκομματικά συμφέροντα  η ανύπαρκτες «στενές» πεποιθήσεις.

Ο Κρόνος τρώει τα παιδιά του στην Φλώρινα ή αν θέλετε  συγκεκριμένες μικροπολιτικές – καιροσκοπικές σκοπιμότητες συγκεκριμένων προσώπων έχουν στα… αζήτητα των επιλεκτικών προτιμήσεων τους ομίλους, συλλόγους, ακόμη και μεμονωμένους Φλωρινιώτες που διακρίθηκαν με τα έργα στην ζωή τους. Μία εξόφθαλμη περίπτωση που την συναντάμε καθημερινά  στο νέο πάρκο, είναι το έργο του Φλωρινιώτη κ. Δημήτριου Καλαμάρα  «Θνήσκων Μαχητής» ένα μοναδικό έργο Τέχνης το οποίο στέκει σε άθλια κατάσταση μέσα στην πρασινάδα. Αντίθετα το… αντίγραφο του στην στάση Εθνικής Αμύνης στο Μετρό Αθηνών λάμπει όταν το βλέπεις! Για τόση «αναγνώριση» μιλάμε!!. Διακεκριμένοι επίσης Φλωρινιώτες επιστήμονες, ιατροί που έσωσαν αμέτρητες ζωές και βραβεύθηκαν μάλιστα στο εξωτερικό, το ίδιο «νόμισμα αναγνώρισης»  έλαβαν από την γενέτειρα πόλη τους.
Φλωρινιώτες αθλητές που διακρίθηκαν στο καράτε, στο τζούντο, στο σκι ή στην Ξιφασκία ακόμη και σε Ολυμπιακό επίπεδο, ΠΟΤΕ δεν τιμήθηκαν όπως έπρεπε στην Φλώρινα  εν αντιθέσει με κάποιους «πολιτικούς καριερίστες αθλητές, καλλιτέχνες,  τραγουδοποιούς», ήσσονος σημασίας πολιτιστικοαθλητικά δρώμενα ή διαφόρους περιοδεύοντες εισαγόμενους αμφιβόλου πολιτισμικού υπόβαθρου  οργανοπαίχτες ή χορευτές στα θερινά… πανηγύρια.
Και μια και αναφερθήκαμε στη Φλωρινιώτικη ξιφασκία ένα άθλημα με παράδοση στον τόπο μας από το 1975 μέσα στο οποίο μεγάλωσαν πολλές γενεές ξιφομάχων στην Φλώρινα, να αναφέρουμε το τραγικότερο όλων όσων αναφέρω παραπάνω. Στον τομέα της ξιφασκίας ανάμεσα στις πολλές διακρίσεις στο εσωτερικό η εξωτερικό της Ελλάδας συνέβη ότι χειρότερο μπορούσε να συμβεί στην πόλη μας. 

Ο χώρος προπονήσεων στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της  Φλώρινας για δεκάδες  ξιφομάχους της Ξιφασκίας της ΓΕΦ με Πανεθνικές και Διεθνείς διακρίσεις κύπελλα και μετάλλια, σύμφωνα με πληροφορίες που λάβαμε δεν υπάρχει πλέον. Φλωρινιώτες ξιφομάχοι, δύο μέρες πριν τη συμμετοχή τους στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Σόφια Βουλγαρίας, με καταρρακωμένη ψυχολογία, αντίκρισαν το λουκέτο στην είσοδο της αίθουσας όπου πραγματοποιούσαν τις προπονήσεις τους στη σπάθη, το ένα από τα τρία όπλα της ξιφασκίας με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, γιατί ο χώρος προπονήσεων είχε παραχωρηθεί σε έναν σύλλογο στίβου της πόλης τον οποίον εμείς οι Φλωρινιώτες δεν γνωρίζουμε, με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με τη δικαιολογία της ανακατανομής των αιθουσών. Θεωρούμε τεράστιο ατόπημα (για να μην υπεισέλθουμε σε πολύ βαρύτερους χαρακτηρισμούς)  οι σημερινοί υπεύθυνοι διαχειριστές του ΔΑΚ Φλώρινας να «πετούν στον δρόμο» ένα τόσο ιστορικό άθλημα και έναν τόσο ιστορικό Σύλλογο από τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης μας, για να ικανοποιήσουν όπως μάθαμε κάποια ύποπτα οφίτσια και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του αρμόδιου για τον Αθλητισμό  Αντιδημάρχου του Δήμου Φλώρινας, στα πλαίσια προώθησης αθλητισμού των παιδιών μας, να επανεξετάσει και να αποκαταστήσει αυτή την στιγμή κιόλας τους Φλωρινιώτες ξιφομάχους, βοηθώντας τους και όχι καταστρέφοντάς τους.
Αθλητές παγκόσμιας εμβέλειας, πρωταθλητές σε Πανελλήνιες, Πανευρωπαϊκές και Παγκόσμιες διοργανώσεις με χρυσά μετάλλια – πρωταθλήματα, με διεθνείς διακρίσεις, με  επιτυχημένες διοργανώσεις αγώνων ξιφασκίας στην πόλη μας ή στις Πρέσπες που τιμούν την Φλώρινα, είναι πέρα για πέρα άδικο να μην έχουν ένα χώρο έστω να… προπονηθούν. Σας υπενθυμίζουμε κύριε αντιδήμαρχε (γιατί μάλλον το έχετε ξεχάσει) ότι οι δημοτικές εγκαταστάσεις που διαχειρίζεστε είναι ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ και όχι για κάποιους λίγους επιλεκτικά «εκλεκτούς» αθλητές συνδημότες μας.
Καιρός να αναγνωρίσετε το σφάλμα σας και  να παραχωρήσετε στους ξιφομάχους της Φλώρινας άμεσα, το χώρο των προπονήσεων τους μα προπάντων να τιμάτε αυτούς που τιμούν την Φλώρινα. Αρκετά πολιτικαντήσατε - κομματικοποιήσατε πάνω στον πολιτισμό και αθλητισμό της Φλώρινας ζημιώνοντας ανεπανόρθωτα  το τόπο μας .
Αυτά με εμάς ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΤΕ….

[Σημ.: Ο «Κρόνος» της Φλώρινας τρώει τα παιδιά του. Ξεχνά όμως ο άπληστος και λαίμαργος «Κρόνος», τον κεραυνοβόλο Δία που είναι ανάμεσα στους καλοπροαίρετους μεν αλλά και αποφασιστικούς συμπολίτες μας.]

Λαϊκος Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή, Τ.Ο. Φλώρινας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.